תגידו ת'אמת, תודו שאין לכם מושג אמיתי מה ההבדל בין חאן לאורחן במושגים של היום
בקצרה על ההבדל היסודי בין אורחן לחאן
אורחן, אורחנים
האורחן יהיה מבנה בנוי עפ"ר בבנייה סטאנדרטית (ישנה או חדשה), הוא גם יספק מרחבים, מדשאות מסודרות יותר, שבילים סלולים, אבל מעל הכל מיטות מסודרות ומקלחות אישיות, לכל יחידת מגורים תהיה בדרך כלל אפשרות לבשל לעצמה במטבחון קטן אך מודרני ומספק, פלטה חשמלית, מיקרו (מישו אמר טלוויזיה וכבלים?.. היי מתחילים להיסחף כאן..), ויהיה גם חדר אוכל ואולי מטבח מרכזי מסודר יותר מן הסוג שאנו מכירים בבתי מלון קטנים או בתי הארחה, או יותר מכך, המקום יספק שירותי האכלה, כלומר חדר אוכל/מסעדה בתשלום עם אוכל מסודר.
במילים פשוטת ולסיכום – אורחן:
האורחן אינו נופל, מנצח או מפסיד לחאן, הוא אחר, ממוסד יותר, נוח יותר ל"הורה העייף", או סתם לאוהבי הנוחות, הוא גם יהיה יקר יותר מן הסתם, אך עדיין עממי דיו בהשוואה לבתי מלון או צימרים, הוא יהיה החופשה המושלמת למשפחה שלא אוהבת מעליות וחניות ושטיחים מקיר לקיר, "בל בוי" ומלצרים, תהיה בריכה (או ים) והילדים ישובו הביתה מרוצים מלאי חוויות. האורחן הוא בעצם ה"בורגני" בין השניים, ובעצם לא לחטוא לאמת רוב האורחנים (אשר רובם בסך הכל נמצאים עדיין בקיבוצים), יהוו שם חדש לשלוף את הקיבוץ מהעידן והתווית של בית הארחה, חדרי אירוח, אשר מן הסתם נשמעים פרווה נטולי סקסיות. האורחן "הציל אותם"…
חאן, חאנים
למען הצדק ההיסטורי, בכתבה נפרדת נציג את הקשר ההיסטורי בין החאן הקדום לחאן של היום. יפורסם בקרוב. מעוניינים לקבל חומרים חדשים, כתבות מאמרים מעיינים בלעדיים לאתרינו? הירשמו לרשימת התפוצה שלנו.
בזהירות הראויה, נוכל לומר כי החאנים הוא הטרנד החזק ביותר בתרבות טיול הפנאי בישראל. למען ההבהרה – נאמר כי קיימים אורחנים בהגדרה, אשר בלי משים, מודע או דעת בחרו בתואר חאן, אף שהמרכיבים שלהם הם מרכיבים המאפיינים יותר אורחן מאשר חאן. ועוד, במסגרת המאמץ לספק למטייל הישראלי כל סוג של אירוח ולינה, ישנם אתרי לינה רבים אשר מכילים את שלל או אפילו כל סוגי מרכיבי הלינה, החל ב: קמפינג, אוהלי אירוח (חאן), חדריאירוח/חדרי הארחה/בית הארחה ויהיו נועזים שישתמשו במילה אכסניה (עונים על הביטוי – אורחן) וכלה ביחידות של צימרים מפוארים למתפנקים הגדולים שבינינו. בחזרה לחאן, אז החאן למעשה יהיה הבחירה של הילדים שלנו.. הוא יהיה יותר פתוח, יותר בטבע, יותר טבעי, הוא יהיה עשוי/בנוי חומרים טבעיים ממוחזרים, החאן יכלול בתוכו גם מתחם קמפינג, אוהלים מתצורות שונות – מודרניות – אוהלי קמפינג סטאנדרטיים, בדואיות – אוהל בדואי קטן או גדול, בד"כ על תשתית מודרנית שלדת צינורות או דומה לאריכות חיים ועמידה בפגיע סופות, לעיתים אף צבאיות – אוהל צבאי שנרכש מעודפים או יצא ממחזור התקן של צבע (אוהל 12 וכד'), ועד לאוהלים/מאהלים גדולים מבוססי עץ במיטב הארכיטקטורה המדברית, מעץ של עמודי חשמל או מחומרים אטרקטיביים ברוח הפרגולות המודרניות, ובלוויית יריעות רועים, יריעות צמר גמלים, כבשים, עזים או אחר, הם נראים ממש מצויין ואוטנטיים.. בחאן יהיה בדרך כלל מבנה ציבורי אחד גדול או יותר מאחד אשר ישמש לקיום מפגשים גדולים של קבוצות, סדנאות ופעילויות ברוח עכשווית, כשאותו מבנה או המבנה הנוסף ישמש למטבח מרכזי סוג של חדר אוכל, בין אם בישיבה נמוכה על מזרנים, ועד לריהוט נמוך מסוג ריהוט הזולה או רהיטי "סיני", ועד לשולחנות וכסאות או ספסלים בגובה ישיבה רגיל דוגמת שולחן/ספסל קרן קיימת. לאלה ביניכם שאין בעיה עם שינה בגובה נמוך, גובה רצפה. בחאנים תמצאו מקלחות ושירותים משותפים, אמנם המקלחות עם מחיצות/קירות הפרדה לשמירת צנעת הפרט והפרטיות. רמת התחזוקה וההשקעה במקלחות והשירותים היא גבוהה ורמת תחזוקתה טובה מאוד, ז"א לאתרגישו הזנחה, תנאי השירותים והמקלחות יהיו טובים, ואם לא ממש טובים אז בהחלט מספקים. על פי רוב החאן עושה את זה לילדים בגדול על פני האורחן. אין זאת אומרת שערכו של האורחן נמוך יותר, יש לו את הקהל שלו, ובסביבות האורחן ביישובים קיבוצים, יהיה ערך מוסף של בריכת שחייה למשל, ג'קוזים, ספא וכדומה לאלה..
במילים פשוטת ולסיכום – חאן:
החאן יהיה יותר "פשוט" לכאורה, יותר טבעי, יותר ארצי וקרוב לרצפה.. הוא ישדר תחושת חופש ומרחב, יותר "עממי", יותר בגובה העיניים ולבני הגיל הצעיר יהיה חוויתי יותר ומהנה יותר.